WKK in de voedingssector is een geslaagd recept

WKK in de voedingssector is een geslaagd recept

Het warmteprofiel van de voedingssector is vaak uitermate geschikt voor toepassing van warmte-krachtkoppeling (WKK). En meestal kunnen de voedingsbedrijven de volledige elektriciteitsproductie van hun WKK ook zelf verbruiken. Een ideaal recept dus voor een rendabele WKK! Ondanks de reeds bewezen economische en ecologische voordelen is er in de sector nog een behoorlijk potentieel.

Advertising
 

In ecoTips 16.5 (oktober-november 2016) toont een praktijkvoorbeeld dat de WKK-technologie interessant is in de voedingsindustrie. Milcobel, de grootste Belgische zuivelgroep, had al drie WKK’s voor de productie van warmte en elektriciteit. Van de nieuwe WKK die ze recent in gebruik namen, verwacht Milcobel een Return On Investment (ROI) van 1,4 jaar. 

Nog geen abonnement maar wil je dit wel graag lezen? Bestel hier deze afzonderlijke editie.

Een WKK is echter geen snelle hap, maar een delicatesse die met de juiste ingrediënten en kennis van zaken dient te worden bereid!

Daarom organiseert COGEN Vlaanderen in samenwerking met FEVIA, de federatie voor voedingsindustrie in België, op 15 december een studienamiddag rond WKK in de voedingssector. Voor de gelegenheid werd ook een gepaste locatie gekozen: de Chocolate Academy van Barry Callebaut (Aalstersestraat 122, 9280 Lebbeke-Wieze). Ook een bezoek aan de WKK bij deze innovatieve chocolade- en cacaoproducent is mogelijk!

Leden van COGEN Vlaanderen betalen 75 euro, niet leden 150 euro. Deelname is gratis voor bedrijven uit de voedings- en drankindustrie! Schrijf je hier in voor deze studienamiddag.

Programma:

  • 12:00: Ontvangst en lunch
  • 13:00: Wat is WKK: technologieën, toepassingen en steunmechanismen 
  • 13:30: WKK in de voedingssector – Tom Quintelier, Fevia
  • 14:00: Praktijkvoorbeeld: aardgasmotor-WKK bij Barry Callebaut – Hugo De Ridder, Barry Callebaut
  • 14:20: Koffiepauze met parallel bezoek aan WKK
  • 15:00: Praktijkvoorbeeld: WKK en restwarmterecuperatie bij Alpro – Dominique Hamerlinck, Alpro
  • 15:30: Praktijkvoorbeelden met verschillende technologieën (turbine, biogas-WKK, …)
  • 16:30: Receptie met parallel bezoek aan WKK

WKK-bezoek: Wil je ook een bezoek brengen aan de WKK? Stuur dan een mailtje naar [email protected]

Extra: Benieuwd of een WKK ook een energiebesparende oplossing is voor jouw voedingsbedrijf? COGEN Vlaanderen bied je graag een gratis quick-scan aan!

Voor meer informatie mail naar Jörg Baeten [email protected] of bel 016 58 59 97.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *