Stadsontwikkeling en milieu centraal tijdens VLAMEX milieu event

Het Vlamex herfstevent, met als thema ‘Urban Environmental Challenge’, zet de stadsontwikkeling in de kijker die in de toekomst een aantal transformaties ondergaat. Mobiliteit, klimaatbeleid en luchtkwaliteit staan nu stevig op de agenda. Op 19 november in Antwerpen!

Mobiliteit, klimaatbeleid en luchtkwaliteit staan nu stevig op de agenda

Maar ook waterbeheer en materialenhergebruik zijn vandaag al een belangrijke opdracht voor steden. Stadsontwikkeling wordt dan ook: een stad maken, in een nauwe samenwerking tussen beleidsmakers, administratie, ruimtelijk ontwerpers en milieudeskundigen die de stedelijke omgeving van morgen zullen vormgeven.

Advertising
 

Wanneer?

 • Dinsdag 19 november 2019 15u30 – 21u00

Waar?

 • Nieuw provinciehuis Antwerpen, Koningin Elisabethlei 22, Antwerpen

Inschrijven verplicht via de Vlamex-website

Vlamex of VRP of ecoTips leden: 125 €* niet-leden: 175 €*
*early bird inschrijving = vóór 15/10 = 10% korting)

Programma

 • 15u30: Onthaal
 • 16u00: Dhr. Dr. Walter MONDT, voorzitter Vlamex “Verwelkoming en inleiding. Het reduceren van de milieu-impact veroorzaakt door onze toenemende verstedelijking; een internationale uitdaging”
 • 16u15: Dhr. Luc Lemmens – 1e gedeputeerde van de Provincie Antwerpen
  “Vanuit zijn rol als beleidsmaker ruimtelijke ordening, zal hij specifiek ingaan op de manier waarop er nu reeds rekening wordt gehouden met de impact van milieu en klimaat en wat de verwachtingen zijn naar de toekomst” 16u45: Dhr. Peter Cabus, Secretaris – Generaal departement Omgeving
  “Zijn visie inzake de rol waarop het departement omgeving op heden milieu en ruimtelijke ordening heeft samengebracht en zijn verdere visie inzake toekomstige stedelijke ontwikkelingen”
 • 17u15: De ontwerpers van onze toekomstige steden: Mevr. Maud Coppenrath , Stad Antwerpen, Project Coördinator Mevr. Kathleen Van De Werf, Buur, Gedelegeerd Bestuurder
 • 18u00: Praktijkpanelgesprek private actoren in Vlaanderen en exportmogelijkheden Vlaamse kennis
  DEME: Johan Maes, Wolf Depraetere (Project Blue Gate)
  TRACTEBEL: tba
 • Moderator Mr. Annelies Verlinden, co-country managing partner bij advocatenkantoor DLA Piper UK LLP
 • 18u45: afsluiting waarna Networking & Walking Dinner (19.00 h – 21.00 h)

N.a.v. dit event worden eveneens sterk gereduceerde tarieven aangeboden voor lidmaatschap Vlamex en/of abonnement ecoTips (zie Vlamex website, bovenstaande link)                       

Vlamex behoudt zich het recht bij te weinig inschrijvingen, de organisatie van het Event te annuleren (waarbij de inschrijvers per mail verwittigd zullen worden). Betalingstermijn factuur deelname Event max. 8 dagen factuurdatum !                       

Annulatievoorwaarden; Inschrijvers kunnen zich enkel geldig annuleren per mail aan Vlamex


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *