Postgraduaat cleantech management gaat weer van start

Hoe haal je – technisch, economisch en ecologisch – het meeste uit cleantech?

Anno 2016-2017 zijn schone technologieën een economische noodzakelijkheid. De cleantech-mogelijkheden op de markt lijken haast onbeperkt, maar welke innovatieve clean technologies kunnen voor jouw organisatie écht het verschil maken, op ecologisch, technisch, economisch en maatschappelijk vlak?

Advertising
 

Wat is het postgraduaat cleantech management?

In het postgraduaat Cleantech Management krijg je niet alleen een overzicht van de nieuwste state-of-the-art clean technologies. Dit postgraduaat van UHasselt School of Expert Education (SEE) i.s.m. hogescholen UCLL en PXL leert je ook op een kritische, analytische manier de juiste keuze maken, en die visie met impact vertalen naar een brede groep stakeholders.

PRAKTISCHE INFO

Start: 23 februari 2017
Omvang & tijdstip lessen: 26 donderdagavonden van 19.00-22.00 uur
Locatie: UHasselt (campus Diepenbeek) + op locatie

Programma

Tijdens het postgraduaat maak je in diverse modules kennis met de werkingsprincipes en de state-of-the-art van de belangrijkste clean technologies. Je krijgt nieuwe kennis en inzichten aangereikt door experts. Hierdoor zal je investerings- en beleidsbeslissingen wetenschappelijk onderbouwd kunnen nemen.

Je wordt gedurende 26 sessies ondergedompeld in methodes en technieken om haalbaarheidsstudies en duurzaamheidsanalyses uit te voeren m.b.t. clean technologies. Het postgraduaat is sterk praktijkgericht. Naast de sessies in de UHasselt, organiseren we geregeld een sessie bij een bedrijf of site om te kijken hoe het werkt. Op het einde van het postgraduaat Cleantech Management zal je zelfstandig een techno-economische analyse (TEA) kunnen opzetten en uitvoeren.

Het volledige programma cleantech management lees je hier.

Doelgroep

  • Medewerkers, experten, managers en bedrijfsleiders in profit en non-profit organisaties die actief inzetten op het verduurzamen van hun organisatie (naast lijnmanagers, ook managers en experts van afdelingen zoals EHS, R&D, CSR, quality, maintenance & facilities, etc.)
  • Consultants die organisaties bijstaan in het opzetten en implementeren van duurzaamheidsplannen. 
  • Beleidsmakers verantwoordelijk voor het uitwerken van cleantech- of milieubeleid
  • Milieucoördinatoren en chief sustainability officers die zich wensen bij te scholen in het domein van cleantech.

Meer info en inschrijven, klik hier

Marleen Cupers | opleidingsmanager

T: 011 26 86 66
E: [email protected]

   prof. dr. Tom Kuppens | academisch verantwoordelijke

   T: 011 26 87 55
   E: [email protected] 

 


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *