Kringwinkels ook interessant voor ondernemers

Ook de 162 Kringwinkels heropenen op 1 december hun deuren, na een maand van verplichte sluiting omwille van de coronacrisis. Niet enkel consumenten kunnen er terecht. Ook voor bedrijven zijn de kringwinkels een interessante partner.
De Kringwinkel kan op verschillende manieren tegemoet komen aan de noden van bedrijven:
  • Bedrijven kunnen hun afgedankte laptops of andere elektronische toestellen schenken aan De Kringwinkel. Zij maken deze samen met Digital4youth terug gebruiksklaar voor kwetsbare scholieren.
  • Wanneer bedrijven kantoormeubilair willen vernieuwen, kunnen ze hun oud meubilair aan de Kringwinkel schenken, en hun nieuwe ruimte op een originele manier laten inrichten met tweedehandsspullen. (wist je trouwens dat de Kringwinkel ook heel wat kerstversiering in het gamma heeft?)
  • Bedrijven kunnen zelf een inzamelactie organiseren van bijvoorbeeld oude kledij bij hun medewerkers. De Kringwinkel bewijs je hier een dienst mee maar ook je eigen MVO-beleid.

De Kringwinkels stellen 5.800 mensen tewerk.

Advertising
 

Eva Verraes, directeur van HERW!N, de koepel van de Kringwinkels: “Voor onze collega’s die tot de meest kwetsbare doelgroepen in onze samenleving behoren, is het sociale contact met collega’s, klanten en gevers en de structuur die ze bij ons krijgen, van groot belang. Onze meer dan 5.800 Kringwinkeliers staan te popelen om opnieuw aan de slag te gaan. We rekenen dan ook op de verantwoordelijkheidszin van iedereen om de basisregels goed op te volgen: ontsmet je handen, draag je mondmasker en kom alleen.”

De Kringwinkels hebben trouwens ook een online gamma via kringshop.be, uwkringding.be en dekringwinkelonline.be .

(bron: De Kringwinkel)


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *