(beeld: Adobe Stock)

Is Tokio een duurzame stad met duurzame Olympische Spelen?

We bekeken wat Tokio zelf te vertellen heeft over duurzaamheid en zijn plannen in verband met duurzaamheid. Onderstaande is gebaseerd op wat de stad zelf publiceerde over duurzaamheid.
Op 13 juli 2021 onthulde de Tokyo Metropolitan Government (TMG) “Tokyo Sustainability Action” een samenvatting van de inspanningen om de Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties te realiseren op basis van de “Future Tokyo: Tokio’s Lange Termijn Strategie” uitgebracht in maart van 2021. Deze publicatie is opgesteld als een Voluntary Local Review (VLR), een internationaal initiatief waarbij lokale overheden vrijwillig hun maatregelen en vooruitgang ten aanzien van de verwezenlijking van de SDG’s evalueren, en een openbaar rapport over de resultaten van de evaluatie indienen bij de Verenigde Naties.


Op dezelfde dag bracht de gouverneur van Tokio, Koike Yuriko, een videoboodschap (zie onder) over “Tokyo Sustainability Action” tijdens het vierde forum van lokale en regionale overheden over de 2030-agenda, een speciaal evenement in het kader van het politieke forum op hoog niveau over duurzame ontwikkeling van de Verenigde Naties onder auspiciën van de Economische en Sociale Raad van de Verenigde Naties.

Advertising
 

... verder lezen ?

Deze inhoud is voorbehouden voor abonnees. Ben je al abonnee?
Log In Lees 30 dagen gratis