Vergroenen van mijn voertuigvloot! Maar hoe pak je dit aan?

DATUM/TIJD do 20 januari 2022 13:00 - 16:00
LOCATIE Gouverneur Roppesingel 51 Hasselt België
URL

CATEGORIE(ËN)

Organisator: Voka Limburg

Alle detailinfo en inschrijven

Hoe zit het met het vergroenen van jouw voertuigvloot? Ontdek praktijkervaringen over de aanpak hiervan tijdens een infosessie op 6 december 2021.

Als bedrijfsleider, HR manager of manager duurzaam ondernemen sta je aan de vooravond van de transitie naar de vergroening van je voertuigenpark. Misschien heb je nog veel vragen, ervaar je veel weerstand of weet je gewoon niet hoe eraan te beginnen. De opleiding is breed generalistisch en neemt je mee in het transitieverhaal van vergroening en elektrisch rijden en reikt je de kapstok om deze transitie aan te pakken. Daarnaast worden “facts en figures” aangeleverd die je wapenen om op veel gestelde vragen in de organisatie te antwoorden.

Programma

Introductie: Korte steekproef over de know-how en ambities rond elektrisch rijden bij de deelnemers

Deel 1: Onderdompelen in elektrische mobiliteit: facts & figures: het nieuwe ecosysteem, beschikbare voertuigen, laadinfra, wat kost het (total cost of ownership), de “beren op de weg” en de antwoorden, …

Deel 2: Het transitietraject: in 3 stappen naar elektrisch rijden:

  1. De EV-strategie
  2. Prepare for launch
  3. Implementatie

Elk van deze stappen worden benaderd vanuit 3 insteken: verandering en inzichten, car policy en de laadinfra.

Deel 3: De effectieve installatie van de laadpaal: hoe gaat dit in zijn werk, met welke problemen kan ik geconfronteerd worden, waarmee moet ik rekening houden, ed.

VOKA Limburg