Natureplusweek

DATUM/TIJD di 12 oktober 2021 - vr 22 oktober 2021 Hele dag

URL

CATEGORIE(ËN)

Natureplusweek

Tussen 12 en 22 oktober vindt de natureplusweek plaats onder de titel How to build climate protection. Sustainable materials and carbon sequestration.

De week start op 12 oktober met een internationaal webinar over CO2-opname in biobased bouwmaterialen.

Naast eminente wetenschappelijke specialisten uit Duitsland, Groot-Brittannië en Frankrijk komt onder meer het Waalse beleid inzake de opbouw van een regionale biobased waardeketen aan bod.

Op 14 oktober organiseert het Britse ASBP (Alliance for Sustainable Building Products) samen met Green Register een seminarie waarin hout, staal en beton belicht worden.

In Nederland organiseert Stichting Agrodome onder meer op 16 oktober in Eindhoven een bezoek aan de tentoonstelling ‘The Exploded View’ over biobased bouwmaterialen, in het kader van de Dutch Design Week.

Het Oostenrijkse IBÖ zet uiteen welke inspanningen de Oostenrijkse cementindustrie levert om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn en hoe realistisch dat is.

Je kan het hele programma bekijken en je inschrijven via deze link: https://www.natureplus.org/index.php?id=226.

 

Natureplus

 

 

Studiebezoek productie en werf

Op 13 oktober organiseren EOS CommV (de natureplusvertegenwoordiger in ons land) en VIBE vzw een studiebezoek aan twee Waalse voorbeeldbedrijven.

De eerste stop is bij Gramitherm, een veelbelovend bedrijf dat isolatiemateriaal uit gras maakt. De tweede etappe is IsoHemp.

Dat bedrijf maakt al jarenlang bouwblokken uit een mix van kalk en hennepscheven.

We bekijken de productieprocessen van beide materialen, krijgen achtergrondinformatie over technische aspecten, toepassingen en de historiek, en bezoeken een Isohemp-werf.

Rechtstreeks inschrijven kan via: https://www.vibe.be/inschrijving-bedrijfsbezoek-gramitherm-en-isohemp/.