Interne auditor ISO 50001

DATUM/TIJD wo 09 juni 2021 - wo 16 juni 2021 9:00 - 17:00
LOCATIE Rijvisschestraat 124 Zwijnaarde België
URL

CATEGORIE(ËN)
Opleiding om interne energieaudits uit te voeren : 2 sessies: woensdag 9 juni en woensdag 16 juni 2021

Organisator: Amelior

Alle detailinfo en inschrijven

Waarom dit thema?

ISO 50001:2018 voor energiemanagementsystemen is een feit. Deze norm biedt richtlijnen voor organisaties, van klein tot groot en actief in om het even welke sector, die op een systematische wijze hun energieprestaties willen verbeteren. Daarnaast kunnen gebruikers zich onderscheiden van (internationale) concurrenten door het invoeren van dit erkend energiemanagementsysteem waarmee systematisch gewerkt kan worden aan energiebesparing en broeikasgasreductie en dus ook aan kostenbesparing. De 2018-versie van de norm laat verder een makkelijke integratie toe tussen de verschillende ISO-normen dankzij de nieuwe High Level Structure.

Het beste instrument om dit energiemanagementsysteem continu te evalueren en te verbeteren, is de interne energieaudit. Een dergelijke audit goed uitvoeren vereist uiteraard de nodige kennis en vaardigheden van de interne energieauditor. Zowel organisatorische/procesgerichte als wat meer technische aspecten kunnen aan bod komen bij een dergelijke audit. Een goed uitgevoerde interne energieaudit kan niet alleen zorgen voor een optimaal werkend energiemanagementsysteem, maar is ook een stimulansvoor medewerkers om gemotiveerd te blijven werken aan de energieprestaties van de organisatie.

Voor wie?

Deze workshop is ontworpen voor iedereen die op korte tijd wil leren hoe hij/zij op professionele wijze interne energieaudits kan uitvoeren volgens de regels van de kunst. Deze workshop richt zich in de eerste plaats tot mensen die zelf de audits zullen uitvoeren of mensen die verantwoordelijk zijn voor het intern auditgebeuren. Ook mensen die betrokken zijn bij het implementatietraject van ISO 50001 kunnen heel wat opsteken bij deze training.

Data

  • woensdag 09 juni 2021 – 09:00 – 17:00
  • woensdag 16 juni 2021 – 09:00 – 17:00

 

Alle detailinfo en inschrijven

amelior logo