ENERGIE – Studiedag over het nieuwe energiesysteem op 8 mei (Leuven)

Ben je geïnteresseerd in nieuwe trends op vlak van energie? Dan kan je op 8 mei 2018 naar The Shelter in Korbeek-Dijle (Leuven) afzakken. Daar organiseren COGEN Vlaanderen en Flux 50 een studiedag over smart grids, blockchain en energiedelen. Verschillende sprekers zullen je die dag uitleggen wat die hippe termen juist betekenen, hoe ze het huidige energiesysteem zullen beïnvloeden en met welke juridische grenzen deze technologische evoluties geconfronteerd zullen worden. 

Advertising
 

STORY-project

Het innovatieve STORY-project speelt een centrale rol op de studiedag. Dit is een onderzoek waarbij een tiental huizen op het einde van een woonstraat in Oud-Heverlee, werden uitgerust met een reeks op elkaar inspelende energietechnologieën (brandstofcellen, batterijen, thermische opslag, monitoring,…). Leen Peeters van Th!nk E zal er in primeur de resultaten van deze innovatieve studie toelichten. Deelnemers kunnen bovendien een begeleid bezoek brengen aan het nabijgelegen living lab van het STORY-project

Andere sprekers

Als keynote speaker werd Jeroen Scheer, Manager Taskforce Energy Transition IT bij Alliander aangetrokken. Jeroen wordt wereldwijd erkend als één van dé IT-leiders om de transitie van de energiesector en het net te realiseren. Prof. dr. Bram Delvaux van KULeuven vertelt welke wegen juridisch vlot te bewandelen zijn en waar het spoor doodloopt als het op energiedelen aankomt. Daarnaast licht Bart De Meyer van Eandis toe hoe de netbeheerders deze evoluties in de energiewereld bekijken. Uiteraard is er ook ruimte voor debat.  

Praktisch

Het volledige programma en het inschrijvingsformulier vind je op de website van COGEN Vlaanderen. Registreren kan tot 30 april.

Bron en foto: COGEN Vlaanderen & Flux 50


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *