3 relevante gebeurtenissen in duurzaam beleggen

Beleggers tonen steeds meer interesse in duurzaam sparen en beleggen. Financiële instellingen zetten meer in op duurzame producten en beseffen dat het belangrijk is om in hun adviesgesprekken met klanten hierover te spreken. Er beweegt dus heel wat. Hieronder bespreken we drie relevante gebeurtenissen van de voorbije maanden die je misschien gemist hebt.

Duurzame beursindexen 

Euronext heeft in augustus 2020 de Eurozone ESG Large 80 Index gelanceerd. In die index zijn 80 Europese large caps opgenomen die voorop lopen als gekeken wordt naar ESG (Environmental, Social en Governance). In de index zijn 30 Franse, 15 Duitse en 3 op Euronext Brussel genoteerde aandelen opgenomen: KBC, Solvay en Cofinimmo. 

Advertising
 

Ook van gekende beursindexen zoals de Dow Jones en de MSCI World zijn er meestal duurzame varianten te vinden. Zo bevat de gewone MSCI Europe 435 aandelen. De top 25 % bedrijven die binnen hun sector het best scoren op vlak van ESG blijven over voor opname in de MSCI Europe SRI index. Van de 435 bedrijven blijven er dan 114 over. 

... verder lezen ?

Deze inhoud is voorbehouden voor abonnees. Ben je al abonnee?
Log In Lees 30 dagen gratis