(Beeld: Adobe Stock)

Climate Action Tracker blikt terug op COP26

De Climate Action Tracker is een onafhankelijke wetenschappelijke analyse die de klimaatmaatregelen van regeringen afzet tegen de wereldwijd overeengekomen doelstelling om de opwarming ruim onder de 2°C te houden en de inspanningen voort te zetten om de opwarming tot 1,5°C te beperken. Het is een samenwerking van Climate Analytics en NewClimate Institute.

Wat de medewerkers van Climate Action Tracker gedurende de 2 weken COP26 aan data en gegevens verzamelden, vertellen ze je hieronder.

Advertising
 

Ten eerste hebben we, net voor de COP26, op 28 oktober samen met een aantal partners het verslag over de stand van de klimaatactie voor 2021 uitgebracht, waarin 40 indicatoren voor belangrijke sectoren worden vastgesteld die moeten veranderen om de klimaatcrisis aan te pakken, en wordt beoordeeld hoe de huidige trends van invloed zullen zijn op de hoeveelheid werk die tegen 2030 en 2050 nog moet worden verzet om op tijd een koolstofvrije wereld tot stand te brengen. Het nieuws was niet geweldig, maar er is op een aantal vlakken wel vooruitgang geboekt.

... verder lezen ?

Deze inhoud is voorbehouden voor abonnees. Ben je al abonnee?
Log In Lees 30 dagen gratis