CIRCULAIRE ECONOMIE – 1 miljoen dollar voor nieuwe duurzame verpakkingsmaterialen

Op 23 januari 2018 maakte de Ellen MacArthur Foundation op de jaarlijkse bijeenkomst van het World Economic Forum de winnaars bekend van de Circular Materials Challenge. De organisatie verdeelde een som van 1 miljoen dollar onder 5 projecten die op zoek gaan naar nieuwe herbruik- of afbreekbare verpakkingsmaterialen.

Advertising
 

Stichting voor circulair ondernemen

De Ellen MacArthur Foundation werd in 2010 opgericht om de transitie naar de circulaire economie te versnellen. Tijdens de voorbije jaren, startte de stichting opleidingsplatformen op, initieerde ze tal van samenwerkingen en ontwikkelde ze meerdere nuttige analysetools. Ook zet de organisatie sterk in op het informeren van het brede publiek. Zo slaagde de Ellen MacArthur Foundation er ondertussen in om de economische kringloop op de agenda te zetten van het bedrijfsleven, de overheid en de academische wereld.

Plastic oceanen

Dat onze oceanen momenteel vervuild worden met tonnen plastic, is algemeen geweten. Dat er ondertussen al een aantal gigantische installaties (clean-ups) bestaan om de drijvende afvalbergen op te ruimen ook. Maar wist je dat deze initiatieven maar 0,5% van het totale plasticvolume in onze oceanen verwerken? De Ellen MacArthur Foundation streeft er dan ook naar om het probleem bij de wortels aan te pakken en er dus voor te zorgen dat plastic in de eerste plaats helemaal geen afval wordt.

Winnaars

In dit kader ging de stichting op zoek naar nuttige initiatieven om te ondersteunen. De universiteit van Pittsburg en Aronax Technologies Spanje vielen in de prijzen voor hun bijdrage aan de verbetering en creatie van recycleerbare verpakkingen. De samenwerking Full Cycle Bioplastics – Elk Packaging – Associated Labels and Packaging, het Finse VTT Technical Research Centre en het Fraunhofer Institute for Silicate Research ISC werden in de bloemetjes gezet voor hun initiatieven omtrent bio-afbreekbare verpakkingen.

Klik hier om meer te weten te komen over de winnende projecten.

 

Bron en foto: Ellen MacArthur Foundation


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *